Surówka z selera z rodzynkami

SKŁADNIKI:

– 2 małe selery (1 duży)

– ok 2 garście orzechów włoskich

– ok 2 garście rodzynek

– 2 jabłka

– 1/2 cytryny

– łyka miodu (opcjonalnie więcej cukru)

– jogurt (gęsty) naturalny

– szczypta cynamonu

– sól, cukier do smaku

WYKONANIE:

Seler i jabłka obrać i zetrzeć na tarcze z grubymi oczkami następnie wymieszać z sokiem z cytryny, solą i cukrem. Orzechy pokroić i razem z rodzynkami zalać wrzątkiem – odstawić na 10 min. Odcedzić i dosypać do selera z jabłkiem. Jogurt wymieszać z miodem i cynamonem, połączyć z pozostałymi składnikami, całość dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i cukrem. Przed podaniem dobrze jest wstawić surówkę na ok godzinę do lodówki.

Smacznego !!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.