Jesienne leczo z cukinii i bakłażana

Składniki:

2 cebule

1 papryka czerwona

cukinia

bakłażan

2 łyżki koncentratu pomidorowego lub 2 pomidory bez skórki

sól, pieprz, ostra papryka

olej do smażenia

Jak zrobić??

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Kiedy cebulka się zeszkli a papryka zmięknie można dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz bakłażana. Bakłażana dobrze jest wcześniej pokroić w kostkę, dobrze zasolić aby wyszła z niego goryczka.

Gdy już wszystko się razem podsmaży a warzywa są już wystarczająco miękkie można doprawić całość przyprawami oraz dodać koncentrat.

Dobrze smakuje z ryżem lub ze świeżym pieczywem.

Smacznego:)

This article was written by Lenka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.