Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy

Sałatka z kapusty pekińskiej i pomarańczy

Składniki:

kapusta pekińska dowolne wielkości (zależy ile gości przyjdzie:)

1-2 pomarańcze

olej, sól, zioła prowansalskie + jakieś nasze ulubione

rodzynki – wg uznania

Kapustę siekamy na małe kawałki, pomarańcze obieramy, kroimy w kostkę. Kapustę i pomarańcze łączymy razem, doprawiamy ulubionymi przyprawami, dodajemy łyżeczkę oleju.

Ja w ramach eksperymentu dodałam garść rodzynek i troszkę musztardy:)

Wstawiamy do lodówki, żeby „przeszła”

Smacznego

Sałatka jest dobra na upalne dni, jest dość orzeźwiająca:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.