Ogórki z chili

 

Ogórki z chili
Ogórki z chili

SKŁADNIKI:

  • 2 kg ogórków
  • 3 główki czosnku
  • 4 łyżki soli
  • 2 łyżeczki chili
  • 2 szklanki cukru
  • ok 1/2 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki octu

Zalewa:

Zagotować ocet z cukrem i olejem, pokrojonym w plastry czosnkiem oraz chili. Ja dodałem też sok z ogórków.

Ogórki umyć, pokroić w ćwiartki i w dużej misce zasypać solą. Całość wymieszać i pozostaw na ok 4-6h. Po tym czasie odlać powstały sok.

Ogórki włożyć do umytych słoików, zalać zalewą, zakręcić i zapasteryzować.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.