Śledź z koperkiem i czosnkiem

 Składniki:

2-3 płaty śledziowe (ok 200g),
2 ząbki czosnku,
50ml oleju,
2 łyżki posiekanego drobno koperku,
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Płaty śledziowe przygotowujemy wcześniej, moczymy je zmieniając wodę co godzinę. Koperek drobno kroimy. Czosnek kroimy w drobną kostkę. Po wyjęciu z wody filety osuszamy papierowymi ręcznikami, a następnie kroimy na trzy. Śledzie układamy w misce. Posypujemy je pokrojonym czosnkiem. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i nakrywamy koperkiem. Zalewamy olejem i mieszamy. Odstawiamy na 24 godziny.
Przed podaniem posypać możemy je odrobiną świeżego koperku.
Świetnie smakują ze świeżym pieczywem jako przekąska.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.