Sałatka z fasolki szparagowej na zimę

Skład: 

1,5 kg fasolki szparagowej

0,5 kg cebuli

2 marchewki

2 czerwone papryki

1,3 kg obranych pomidorów (typu lima)

1/2 szklanki oleju

4 ząbki czosnku

1/2 szklanki octu 6%

0,5 łyżki soli

Jak zrobić?

Fasolkę pokroić na kawałki, obgotować 5 min. Pomidory udusić z olejem, częściowo odparować. Pod koniec dodać czosnek. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebule pokroić w pół krążki, paprykę w paski. Wszystko razem wymieszać wraz z przyprawami. Następnie dodać do uduszonych pomidorów i dusić całość do miękkości. Gorące wkładać do słoików. Zakręcić,  pasteryzować 10 min.

Znakomite na zimę!!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.