Śniadaniowe racuszki bezglutenowe:)

Znakomity początek dnia czyli racuchy z konfiturą lub dżemem:)

Skład:

3/4 szklanki mąki gryczanej

1 łyżka mąki kukurydzianej

jajko

łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego

maślanka/mleko

szczypta cukru

Jak zrobić?

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem. Białko oddzielić od żółtka, ubić na sztywno a następnie dodać wraz  z żółtkiem  do mąki. Dodać taka ilość maślanki aby osiągnąć konsystencję śmietany. Kłaść łyżką na rozgrzany olej. Podawać z ulubionymi konfiturami:)

Smacznego!!

racuchy
racuchy

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.