Zupa z oberibą

Dziwom sie do lodówki a tam co?? OBERIBA !!!! czyli po polsku kalarepa:) Leży już tam cołki tydziń i trza co z nij zrobić.. najlepszo bydzie zupa 🙂 Już pisza jak se z tym dać rady…

Składniki:

1 oberiba z zielskiem

1 marchewka

kawałek selera

trzy pieczarki

2 ziemniaki

pietruszka zielona

łyżka koncentratu pomidorowego

2 łyżki śmietany 18%

sól, pieprz, magi do smaku

Jak zrobić?

Oberiba pokroć w kostka, to samo z zimniokami. Marchewka, seler, pieczarki zetrzeć na tarce. Jak sie woda zawarzy wciepać oberiba, chwila gotować. Jak zmięknie dodać cało reszta. I zaś warzyć. Doprowić do smaku. dać koncentrat,  śmietana.

I gotowe, moi mili:)

Image_1

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.