Pasta z wędzonej makreli, jajek i sera żółtego

Składniki:

– 1 makrela wędzona

– 3 jajka ugotowane na twardo

– żółty ser

– 1 mała cebula biała

– 1 mała cebula czerwona

– 1/2 łyżeczki tymianku

– 1/2 łyżeczki bazylii

– 1 łyżeczka majeranku

– łyżka majonezu lub ketchupu

– pieprz, sól

Przygotowanie:

Do miski wrzucamy obraną z ości makrelę, potarkowany na grubych oczkach ser oraz poszatkowane jajka (wcześniej ugotowane oczywiście). Dorzucamy pokrojone w drobną kostkę cebule. Do całości dodajemy przyprawy i mieszamy. Na koniec dodajemy łyżkę majonezu lub ketchupu (jak kto woli), mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Wyśmienicie smakuje z własnoręcznie wypieczonych chlebem.

SMACZNEGO 🙂

Pasta z makreli wędzonej
Pasta z makreli wędzonej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.