Deser orzechowo-bananowy bez cukru i glutenu

Pyszny deser
Pyszny deser

Skład:

szklanka orzechów włoskich

5-6 sztuk suszonych daktyli

1 łyżka kakao/karobu

2 dojrzałe banany

szklanka winogron jasnych lub ciemnych

śmietanka 30% do ubijania (opcjonalnie, deser jest smaczny i bez dodatku bitej śmietany)

Jak zrobić?

Orzechy oraz daktyle zalewamy wodą przegotowaną i zostawiamy na kilka godzin aż zmiękną. Winogrona myjemy, ewentualnie wyjmujemy pestki, układamy w pucharkach. Miękkie orzechy i daktyle wkładamy do malaksera. Dodajemy kawałki bananów, kakao. Mielimy wszystko na zwartą masę. Gdy jest gotowe nakładamy do pucharków na winogrona. Można dodać inne ulubione owoce.

Smacznego:)

Bitą śmietanę można dodać  w wersji deluxe:))))

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.