Sałatka z roszponką

Składniki:

4 pomidory
czerwona cebula
opakowanie roszponki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki oliwy
łyżka białego octu winnego
łyżka sezamu
sól i pieprz

Przygotowanie:

Pomidory myjemy i kroimy w plastry.
Roszponkę myjemy i osuszamy.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
Czosnek obieramy, kroimy w plasterki, delikatnie podsmażamy na łyżce oliwy na złoty kolor i odstawiamy do ostygnięcia.
Sezam prażymy na suchej patelni.
W płaskim naczyniu układamy pomidory, dodajemy roszponkę, cebulę, czosnek, całość posypujemy sezamem. Z octu, oliwy, soli, pieprzu i musztardy ucieramy sos, którym całość polewamy.

Przed podaniem delikatnie mieszamy całość.

Smacznego 🙂

 

Sałatka z roszpoką
Sałatka z roszpoką

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.