Jagła z pesto pietruszkowym

Składniki:

– kasza jaglana
– pieprz
– suszony pomidor /opcjonalnie/

pesto:

– natka pietruszki /solidny pęczek/
– czosnek /1-2 ząbki w zależności jak kto woli/
– słonecznik łuskany /2 łyżki/
– sok z cytryny /do smaku, ok 1 łyżeczki/
– oliwa z oliwek
– sól

 

Przygotowanie:
Na suchej patelni upraż słonecznik.
Odstaw, do wystygnięcia.
Pietruszkę i czosnek posiekaj.
Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj dodając oliwę z oliwek.

Ugotowaną, przestudzoną kaszę wymieszaj z przygotowanym pesto.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.