Naleśniki z serem o smaku waniliowo-bananowym

SKŁADNIKI:

ciasto naleśnikowe:

  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • szklanka mleka
  • szczypka soli

nadzienie:

  • twaróg ok. 300g
  • 15g cukru waniliowego
  • 2 małe banany
  • 3 łyżki jogurtu

polewa:

  • roztopione 6 kostek czekolady czarnej – gorzkiej

PRZYGOTOWANIE:

Jajka wraz z mlekiem utrzeć blenderem /trzepaczka/ dodając sól.

Następnie dodawać stopniowo mąkę cały czas mieszać, aż powstanie lejące i gładkie ciasto.

Ciasto odstawić na 15-20min.

W tym czasie ser, banany, cukier oraz jogurt utrzeć razem na jednolitą masę.

Naleśniki smażyć na mocno rozgrzanej patelni – ja pierwszego smażę z odrobiną oleju.

 

Z podanych proporcji wyszło 6 naleśników.

Smacznego !!!

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.