Śledzie pod pierzynką – sałatka warstwowa.

Składniki:

  • 3-4 płaty matjasów w oleju
  • 3 cebule
  • 3 średnie ziemniaki
  • 3 średnie marchewki
  • 4 jajka
  • majonez
  • zielenina – szczypiorek, pietruszka, koperek

Przygotowanie:

Ziemniaki i marchewkę gotujemy w mundurkach i  studzimy.

Jajka gotujemy na twardo i obieramy.

Sałatka jest warstwowa i układamy od dołu następujące składniki – majtasy drobno krojone w kostkę, następnie przysypujemy drobno posiekaną cebulką, na to pokrojone w kostkę ziemniaki, startą na grubej tarce marchewkę, kolejne są jajka pokrojone w drobną kostkę. Na samą górę rozsmarować warstwę majonezu, posypać świeżą zieleniną

Sałatki nie przyprawiamy.

Jeśli użyjecie zdecydowanego  smaku majonezu sałatka stanie się hitem tak jak u mnie:)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.