Chrupki chleb z włoskim koprem

Składniki:

  • 50g mąki pełnoziarnistej
  • 220g mąki pszennej
  • 200ml mleka
  • ok 12g nasion kopru włoskiego
  • pół łyżeczki suchych drożdży
  • sól morska

Przygotowanie:

Na suchej patelni upraż nasiona kopru włoskiego a następnie rozgnieć je w moździerzu (nie za drobno).

Do miski wsyp obie mąki, dodaj koper (część pozostaw do posypania) oraz drożdże i wszystko wymieszaj.

Dodając stopniowo mleko wyrób ciasto (tak aby odchodziło od rąk)

Ciasto przełóż na papier co pieczenia i cienko rozwałkuj.

Potnij je na kawałki (ok 3-4cm szerokości).

Posmaruj ciasto wodą.

Posyp całość pozostałym koprem wraz z solą morską.

Piecz od 10-20 min w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku do momentu aż zaczną być chrupkie (zarumienione brzegi).

Smacznego !!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.