Zupa cebulowa z chrupkim chlebem

Składniki:

  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka tymianku
  • masło i oliwa do podsmażenia
  • łyżka octu jabłkowego
  • pieprz i sól do smaku
  • eko przyprawa do rosołu

Przygotowanie:

Cebulę pokroić na ćwiartki a następnie pociąć na cienkie plasterki.

Rozpuść w garnku masło, dodaj oliwę a następnie wrzuć pokrojoną cebulę.

Pokrój czosnek na drobne plasterki i dorzuć do cebuli.

Dodaj tymianek i całość podsmaż (mieszając) aż cebula zacznie karmelizować.

Wlej wodę (ok litra – tak aby przykryła całą cebulę) i dodaj przyprawy.

Zostaw na ok 20-25 min na małym ogniu.

Na koniec dopraw octem i ewentualnie solą i pieprzem.

Przed podaniem posyp żółtym serem.

2 thoughts on “Zupa cebulowa z chrupkim chlebem”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.