Pikantne guacamole

Składniki:

  • 1 dojrzałe avocado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • papryczka chili /wg wytrzymałości/
  • świeża pietruszka
  • 1 czerwona cebula /nie za duża/
  • sok z 1/3 limonki
  • sól i pieprz
  • opcjonalnie – sos TABASCO

Przygotowanie:

Avocado przekrój na pół.
Usuń pestkę.
Za pomocą łyżeczki delikatnie wyjmij do miseczki miąższ.
Rozgnieć go widelcem na gładką masę.
Do avocado dodaj pokrojoną drobno cebulę, roztarty czosnek /za pomocą soli/, drobno pokrojoną świeżą pietruszkę i papryczkę chili.
Dokładnie wszystko wymieszaj.
Dodaj oliwę z oliwy i sok z limonki.
Wszystko do smaku przypraw solą, pieprzem i opcjonalnie kilkoma kroplami sosu TABASCO.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.