Pasta MakTwa w 10 minut

Składniki:

  • jedna duża makrela
  • 200-250 g twarogu
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • łyżeczka suszonej wędzonej papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczka suszonej papryki słodkiej
  • sól/pieprz do smaku
  • koperek do dekoracji

Przygotowanie:

Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, rwiemy na drobne kawałki i przekładamy do miski.

Do miski wrzucamy twaróg dodajemy koncentrat, papryki, sói i pieprz.

Całość mieszamy przy pomocy blendera.

W razie konieczności na koniec doprawiamy solą i pieprzem.

Przed podaniem do dekoracji dodajemy koperek. Wyśmienicie smakuje z ogórkiem małosolnym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.